Balatonfüred

2015.12.04. 18:45

Fuss, ha kedves az életed!

Balatonfüred - Fontosnak tartják a prevenciót az Állami Szívkórház dolgozói, így idén először váltófutást rendeztek a kis Balaton-körön.

Kekk Sára

A váltófutáshoz harmincnégy dolgozó, az élelmezéstől a gazdasági osztályokon át az ápolókkal, orvosokkal bezárva csatlakozott, akik közül többen is a sportolásnak, a futásnak is nagy rajongói. Az esemény főszervezője, Kónya Anikó ápolási igazgató lapunknak elmondta, fontosnak tartják, hogy felhívják a figyelmet az egészséges élet, a sportolás előnyeire, illetve ezzel a rendezvénnyel szeretnének példát mutatni a balatonfüredi és a megyei lakosoknak is. A Fuss, ha kedves az életed! elnevezésű váltófutáson a szívkórház dolgozói átlagosan 10–10 kilométeres váltásokkal futották le a kis Balaton-kört. Néhányan kerékpárral is csatlakoztak a rendezvényhez, amely végig a kijelölt kerékpárúton halad. A befutót követően minden résztvevőt vendégül láttak a Gyógy téren felállított sátorban egy pohár meleg itallal és egyéb egészséges finomsággal, illetve a Mikulás is meglepte a futókat egy-egy ajándékcsomaggal.

A rendezvényt szerették volna összekötni a Balatonfüredi Közös Önkormányzati Hivatal által rendezett, Szuperhősök karácsonya elnevezésű jótékonysági akcióval, így a szívkórház dolgozói és gyermekeik által összegyűjtött gyerekjátékokat és könyveket átadták Rimóczi Norbert főszervezőnek a Gyógy téren, a futást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!