Balatonfüred

2016.08.17. 17:37

Negyvennégy percig a Füred vezetett!

Nem várt, óriási csatát hozott a férfi kézilabda NB I előrehozott szezonnyitánya, a BKSE bátor és jó játékkal igazi harcra késztette a legerősebb összeállításában pályára lépő Telekom Veszprémet.

B. Virág Rita

Telekom-Balatonfüredi KSE

28:24 (14:17)

Veszprém, 2200 néző. V.: Bacs, Bóna. Telekom Veszprém: Alilovic – Gulyás, Nagy 7, Chema 1, Sulic 5, Ilic 5 (2), Ugalde 2. Csere: Mikler (kapus), Schuch 1, Terzic, Ancsin, Palmarsson 4, Marguc 1, Gajic 2. Edző: Javier Sabate. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gábori, Kemény 2, Kasparek 3, Gerdán, Zdolik 7, Varsandán 4. Csere: Semenov, Győri 4 (2), Németh, Kancel, Vasvári, Debreczeni 1, Petrovski 1, Déber 2. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

A kézilabda NB I 19. fordulójából előrehozott mérkőzésen kezdődött meg hivatalosan a 2016/17-es bajnoki szezon. Ráadásul nem is akármilyen találkozóval, hiszen a megye két élvonalbeli alakulata csapott össze.Előzetesen a balatoniak trénere, Csoknyai István kifejtette, a felkészülés közepén járnak, az új embereket még csak most építik be, ezért inkább egyfajta szintfelmérőként tekintenek a Veszprém elleni összecsapásra.

Fotó: Penovác Károly

Mondhatni a szokásos összeállításában kezdett a Telekom, amelynél az első találatot Ilic szerezte. Gyors lerohanás végén Sulic növelte az előnyt, azonban a 3. perc végére Zdolik és Varsandán duplájával már a fürediek vezettek (2:3).

Ilic gyorsan kiegyenlített, s ettől kezdve gyakorlatilag felváltva estek a gólok. Rendre a bátran támadó balatoniak mentek elől, egészen 6:6-ig. Ekkor a BKSE elrontotta támadását, Nagy pedig Fazekas kapujába pattintott. Chema cikázott végig, a túloldalon pedig Zdolik gólját jegyezhettük fel (9:7).

Fotó: Penovác Károly

A Csoknyai-tanítványok egyelőre bírták a tempót, s a játékrész derekához érve ismét döntetlent mutatott az eredményjelző (15. perc: 10:10). Sőt, Győri büntetője után Ancsin hatalmas kapufával mutatkozott be, a kipattanóból Debreczeni rohant el, s máris 10:12-re vezetett a Füred. A következő percekben ügyesen tartotta a különbséget a BKSE, bár Semenov hetesével három is lehetett volna, ha nem rontja el. A 24. percben 12:15-re alakította az állást Petrovski, s Győri átlövésével már 12:16 volt a Fürednek.

Sulic hozta közelebb övéit, majd Déber góljára Ilic válaszolt, így 14:17-ről fordultunk.A szünet után sem hagyta magát a Balatonfüred, a 35. percben még mindig néggyel vezetett (16:20). Fazekas szenzációsan védett, a támadó szekció pedig bátran kézilabdázott.Hat perces gólcsend után Varsandán szerzett fontos találatot, amire Palmarsson reagált gyorsan. A hajrához közeledve egyre több pontatlanság csúszott a BKSE játékába, de ehhez Mikler védései is nagyon kellettek.

 

 

Gajic első veszprémi találatával, Nagy hatodik bombájával pedig újra egyenlő lett (44. perc: 21:21). Schuch lerohanásból volt eredményes és ezzel újra helyre állt a rend, legalábbis a magyar bajnok szemszögéből.Megakadt a balatoniak támadó játéka, míg Nagy már hétnél járt, Csoknyai edző így időt kért (49. perc: 24:21).

Zdolik átlövésével érkeztünk el az utolsó tíz perchez. Sulic szerzett igen fontos találatot, s ezzel úgy tűnt, eldőlt a derbi. A végén még tapsolhattunk néhány szép gólnak, mindkét oldalon, valamint Mikler is kiválóan védett, így ha nehezen is, de Telekom hozta a kötelezőt.

 

Nyilatkozatok:

Javier Sabate: - Fazekas Nándi óriási volt az első félidőben. A harmadik hete dolgozunk, ez teljesen normális, hogy egyelőre ilyen szinten kézilabdázunk. Nem most kell száz százalékot nyújtani. A második részben a csapat hatalmas erőfeszítéseket tett az egyenlítés és a győzelem érdekében. Mikler is remek napot fogott ki. Nehéz volt a szezon kezdet, de még sok munka vár ránk.

Schuch Timuzsin: - Szenzációsan kézilabdázott a Füred, Nándi bravúrosan teljesített, nagyon megnehezítette a dolgunkat. Az első félidőben még nem állt össze a játékunk. A második játékrészben szerintem azzal nyertünk, amivel a Füred vezetést szerzett az elején: jól védekeztünk, Mikler is szép védéseket mutatott be és könnyű gólokat lőttünk.

Csoknyai István: - Dicséret illeti fiatal csapatunkat, hősiesen küzdött tíz percet kivéve, amikor a Veszprém fordítani tudott. Nándi fantasztikusan védett. A Veszprémen érződött, hogy nagy munkából érkezett. Mi azt tűztük ki célul, hogy a nagy lövőket távol tartsuk a kapunktól, ez a védelem és Nándi segítségével sikerült is.

Fazekas Nándor: - Örülök, hogy ilyen szoros mérkőzést tudtunk játszani. Három hetünk van még, hogy finomítsunk a játékunkon. Elégedettek lehetünk, de úgy gondolom, nem a Füred feladata, hogy beleszóljon a Szeged, Veszprém közötti harcba. Még nem tartunk ott, azonban igyekszünk arra haladni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!