Balatonfűzfő

2013.04.02. 13:39

Egy kiállítás képei

Vágfalvi Ottó festőművész képeiből nyílt kiállítás a napokban a Balatoni Csillagvizsgáló Leader Kultúrközpontban; a tárlat érdekessége, hogy a szervezők csak magánkézben lévő alkotásokat gyűjtöttek össze.

Varga Domokos Péter

A szervező, a Balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete (Vácisz) nevében Pintér István, szervezet elnökségi tagja köszöntötte a művészt. Megemlítette, hogy bár az ötlet tőle származik, de a képtulajdonosok segítsége nélkül a rendezvény csak gondolat maradt volna. Személyes élményekkel átszőtt beszédében azokat a művészetszerető balatonfűzfőieket dicsérte, akik lehetővé tették, hogy a kiállítás megvalósuljon.

 

Pintér István nyitotta meg a tárlatot, ahol a művész (középen) magánkézben lévő alkotásai láthatóak (Fotó: Orosz Péter)

- Lehetővé tették azt, hogy mások is olyan élményekhez jussanak, amelyeket ők - a képek tulajdonosaiként - naponta otthonaikban megélhetnek. A képek kapcsán arról is beszélt, hogy az érdeklődők azokat szemlélve meggyőződhetnek arról, egy-egy témát hányféleképpen lehet a közönség elé tárni, miközben  gyönyörködhetnek a kifejezésmód sokaságában. Az elnökség tagja a civil szervezet munkája kapcsán azt jegyezte meg: az egyik célkitűzésük a város társadalmi életének fellendítése volt, hogy közösségalkotó tevékenységet végezzenek.

- Ez a jeles esemény, az érdeklődők  nagy száma is bizonyíték, hogy jó programokkal, érdekes előadásokkal, közismert emberek meghívásával a kultúrközpont üde színfoltja lehet a város kulturális, turisztikai és művelődési életének.  A kiállításon összesen 39 alkotás látható április 20-ig. A csillagvizsgáló egyéves fennállása alkalmából a hétvégén ismét érdekes programokkal várják az érdeklődőket. Szombaton abból az alkalomból, hogy 33 évvel ezelőtt volt az első és eddig egyetlen magyar ember az űrben, Farkas Bertalan tart előadást gyerekeknek, majd közönségtalálkozón vesz részt az asztronauta, este távcsöves bemutatót tartanak. Április 20-án a csillagászat napja alkalmából rendeznek bemutatót. 





Vágfalvi Ottó Szerencsen született 1925-ben, Balatonfűzfőn telepedett le. A Magyar Képzőművészeti Főiskolán végzett 1949-ben. Több díjat kapott már tevékenysége elismeréseként, például 1980-ban Veszprém megye művészeti díját; 1991-ben a Balatoni Szövetség díját, vagy  1995-ben Pro Comitatu-díjat. A Veszprémi Művész Céh tagja. Tájképeinek visszatérő tárgya a balatoni vidék évszakonként változó arculatának bemutatása. Műveinek hatását a formák redukciójával, a színek kifejezőerejének fokozásával éri el - olvasható a művészről.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!