Balatonfűzfő

2013.11.21. 15:25

A Balaton festője

Veszprém - A Balatonfűzfőn élő Vágfalvi Ottó festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás kedd este a Városi Művelődési Központban.

Mátyus Tamás

A kiállítás kezdetén Nagy Piroska, a veszprémi városi önkormányzat független képviselője üdvözölte a megjelenteket, majd Kellei György író, újságíró, a Napló nyugalmazott rovatvezetője méltatta Vágfalvi Ottó pályafutását.

Az 1925-ben Szerencsen született alkotó a Budapesti Képzőművészeti Főiskolán végezte tanulmányait. Mesterei többek közt Burghardt Rezső, Berény Róbert és Bencze László voltak. 1949 óta él Balatonfűzfőn, kedvelt témái közé tartozik a balatoni táj ábrázolása.


Kellei György nyitotta meg Vágfalvi Ottó tárlatát a VMK-ban (Fotó: Mátyus Tamás)

 

A Veszprémben most bemutatott művei egy része is balatoni hangulatokat jelenít meg, ám szerepelnek a falakon korai családi portrék és csendéletek is, felölelve több ezer alkotásból álló életművét.

Műveiből egytől egyig harmónia árad, tájképeiben meghökkentő hűséggel adja vissza a Balaton és a pannon táj különféle arcait.

A kiállításmegnyitón közreműködtek a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei.

A tárlat november 30-ig látogatható a művelődési központ első emeleti kiállítótermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!