Balatonfűzfő

2014.10.10. 15:56

Nem lesz óvoda bezárás Balatonfűzfőn

Balatonfűzfő - Nem lesz óvoda bezárás, sőt fejleszteni kell a helyi intézményeket - mondta Marton Béla polgármester. A városvezető függetlenként indult ismét a választásokon, pénteken Fűzfőgyártelep városrészben tartott lakossági fórumot.

Prevics Éva

Tévhit, hogy óvodabezárásra készül- hangsúlyozta Marton Béla pénteken tartott lakossági fórumán. Az oktatási, nevelési intézményeket nem szabad bezárni, hiszen, ha egy fűzfői gyermek nem a városban szocializálódik, akkor később sem fog visszavágyni oda, ez pedig hozzájárul Balatonfűzfő elnéptelenedéséhez. Ezért éppen ellenkezőleg, a következő időszakban szeretne óvoda fejlesztésbe fogni. Mint mondta: építésre, felújításra van szükség valamint közösségi terek kialakítására a városban.

Marton Béla pénteken Fűzfőgyártelepen beszélt elképzeléseiről. Fotó: A szerző

A városközpont fejlesztése több ciklust áthidaló fejlesztési koncepció, melynek célja, hogy a széttagolt település a Delta területén egyesüljön, és a különböző intézmények, szolgáltatások egy központra kerüljenek.

Marton Béla szerint fontos, hogy Balatonfűzfő biztonságos és jó minőségű úthálózattal rendelkezzen. A Fűzfőgyártelepen élőknek elmondta: át kell gondolni a városrész közlekedési koncepcióját. Meg kell oldani például a Fűzfőgyártelep és Tobruk közti szakasz biztonságos forgalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!