Balatonfűzfő

2015.08.28. 13:46

Lélekmelengető est Pitti Katalinnal

Balatonfűzfő – A 15 éves várossá nyilvánítás ünnepéhez kapcsolódva lépett fel a Romkertben önálló esttel Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas és a Magyar Érdemrend Középkeresztjével is kitüntetett művésznő.

Civil Tudósítónktól

Konferanszié rövid életrajzi adatokkal mutatta be a fellépő Pitti Katalint. Szentesen született. Tehetségére korán felfigyeltek. A szentesi Szent-Anna templom karzatán énekelt először. Sík Olga és Bán Melitta tanítványa volt, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta opera szakon és Sipos Jenő növendékeként, 1977-2001-ig a Magyar Állami Operaház magánénekese.

A művésznő kedves szavakkal köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta, életét a zenének szenteli és továbbra is fellép különböző rendezvényeken. Szívesebben állok a bajban levők, mint a hatalmasok mellé. Úgy döntött évekkel ezelőtt, hogy önálló estekkel járja az országot, így eljut a legkisebb közösségekhez is.

Pitti Katalin fantasztikus műsrral kápráztatta el a közönséget

A művésznő a fűzfői közönségnek bemutatta többek között Liszt Ferenc, Gounod: Ave Mariáját és a 15 éves Kodály Zoltán Ave Máriáját, valamint megzenésített Balassi Bálint verseket, csángó imát. Petőfi Sándor a Magyarok Isten című versét mély átéléssel szavalta el.

Minden egyes számot hangos tapsvihar kísért. Közben az oltár elől a hallgatóság soraiba lépett, és személyhez szólóan közvetítette az általa előadott dal üzenetét.

Mély alázattal és hálával megköszönte, hogy énekelhetett e csodás nem mindennapi környezetben.

Szerző: Hegyi Ilona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!