Balatonfűzfő

2016.01.22. 20:18

A szocialisták a népszavazás mellett állnak

Balatonfűzfő - A Magyar Szocialista Párt (MSZP) támogatja a lőporgyár ügyében a helyi népszavazást - közölték a Naplóval.

Napló-információ

Az MSZP elképesztőnek tartja, hogy miközben a kormány terrorfenyegetettségre hivatkozva szükségállapot kihirdethetőségére kér felhatalmazást, robbanószer gyártását szorgalmazza egy idegenforgalmi övezet közvetlen közelében - írta közleményében Dániel Mária Magdolna megyei önkormányzati képviselő és Gőgös Zoltán MSZP-elnökhelyettes, megyei elnök.

Hozzátették: az önkormányzatot az engedélyezésbe nem vonták be.

A szocialista párt támogatja annak a helyi népszavazásnak a kiírását, amely megakadályozhatja ezt a veszélyes tervet! - szögezték le. „Ezenkívül írásbeli kérdést nyújtunk be az engedélyezésért és a támogatás odaítélésért felelős miniszternek. Tudni akarjuk, hogy milyen előzetes vizsgálat előzte meg a beruházás kormányzati támogatását? Kinek és milyen érdeke fűződik ahhoz, hogy Magyarország legfrekventáltabb idegenforgalmi övezetében magas kockázattal járó ipari tevékenységet indítsanak újra?” - áll a szocialisták közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!