Balatonfűzfő

2016.04.14. 14:32

Az idei volt a legjobb Öveges-nap

Balatonfűzfő - Felbolydult méhkashoz volt hasonló a Veszprémi Szakképzési Centrum Öveges József Szakképző Iskolája és Kollégiuma, ahol a hagyományos Öveges-napon a diákoké volt a főszerep.

Kekk Sára

Minden tanévben hagyományosan tavasszal kerül sor az iskolában a diáknapi program megrendezésére. A tanulók idén kreativitásukról, humorukról, szervező készségükről tehettek tanúbizonyságot, hiszen most a diákönkormányzat volt a főszervező. A jó hangulatban eltöltött nap, a közös munka és programok remek lehetőséget adtak a közösség formálására.

Az udvaron már reggel fél kilenctől, több, mint tíz bográcsban készültek a finomabbnál finomabb fogások, miközben az iskola különböző termeiben megkezdődtek a diák- és meghívott vendégek előadásai, pingpong és csocsó mérkőzések és különböző bemutatók. Az előadók közül Sinka Vivien, az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke egyáltalán nem volt ismeretlen a diákok számára, hiszen ahogy az igazgató Mézes József is kiemelte, minden évben tart előadást régi iskolájában.

A forgatagban természetesen az iskola tanárai is aktívan szerepeltek, többek között a pingpong csatákban, kosármeccseken, de Illésfalvi Iván tanár úr saját készítésű hangszereit is elhozta tanítványainak, Bódis Attila tanár úr a fotózásról és designról, míg Kertayné Kőrösi Zsuzsa tanárnő az asztrológiáról mesélt a fiataloknak.

A diáknapot tovább színesítette többek között a Gyermekekkel a Kutyákért - Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány jelenléte, akik Bara Ivetta vezetésével bemutatták a gyerekeknek a kutyák képzésénél használt kézjeleket, valamint kvíz kérdésekkel, ügyességi- és szituációs játékokkal készültek a fiatalok számára.

A zsibongóban air-soft fegyverekkel ismerkedhettek a diákok, az udvaron pedig a Magyar Honvédség tagjai tartottak fegyverzettechnikai bemutatót, illetve katonai szolgálat iránt érdeklődőket tájékoztatták a szerződéses és önkéntes tartalékos katonák előtt álló lehetőségekről, a katonai hivatás szépségéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!