Balatonfűzfő

2016.06.30. 17:46

Aláírásgyűjtéssel a veszélyes üzemek ellen

Balatonfűzfő - Megakadályozná a veszélyes üzemek létesítését a Balaton körül Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki civil szervezetek bevonásával kezdett aláírásgyűjtésbe.

Marton Attila

Kepli Lajos elmondta, a Balaton törvény módosításával azt szeretnék elérni, hogy ne lehessen a balatoni üdülőkörzetben veszélyes üzemet létesíteni, mert az a turisztikai célokkal nem összeegyeztethető. Hozzátette, a módosító indítványt az őszi ülésszakban nyújtaná be, amelynek indoklásához csatolná az aláírásgyűjtő íveket. Az országgyűlési képviselő megjegyezte, a veszélyes üzemek létesítésének megtiltása pártállástól függetlenül a helyiek érdeke, ezért az aláírásgyűjtésbe civil szervezeteket is bevontak.

Szanyi Szilvia, a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület elnöke – aki szintén részt vesz az aláírások gyűjtésében – kiemelte, Balatonfűzfőnek szüksége van az iparra, de csak olyanra, amely környezetbarát, és nem megy szembe a turizmussal. Felidézte, a városban 2008-hoz képest mostanra meghatszorozódott az idegenforgalmi adóbevétel, amely azt bizonyítja, a turizmus kitörési lehetőség a település számára.

Kérdésünkre Kepli Lajos elmondta, az aláírásokat a tervezett hadianyaggyárral közvetlenül érintett térségben, így Balatonfűzfőn és Balatonalmádiban kezdték gyűjteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!