Balatonfűzfő

2016.11.23. 19:02

Béremelésről is döntöttek a balatonfűzfői képviselők

Balatonfűzfő – Emeli a művelődési központ dolgozóinak bérét az önkormányzat, döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

Marton Attila

Elfogadta a testület a Városgondnokság megszüntető okiratát, ezzel a szervezet hivatalosan is befejezte működését, feladatait a Fűzfői Vagyonkezelő Zrt. veszi át. Béremelést szavaztak meg a képviselők a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár dolgozóinak. A kulturális intézmény munkatársai decembertől tizenöt százalékkal magasabb bért vihetnek haza, az önkormányzatnak a jövő évre ez mintegy 2,4 millió forint pluszkiadással jár.

Nyolcvanmillió forint keretösszegű likvid folyószámlahitelt vesz fel az önkormányzat 2017 végéig, hogy biztosítsa gazdálkodásának zavartalanságát. Nem létesítsenek fekvőrendőröket az Árpád utcában. A testület korábban többször tárgyalta az utcába tervezett forgalomlassítók kérdését, azonban időközben kiderült, a tervezett fekvőrendőr nem felel meg a jogszabályoknak, valamint az utcában élők is aláírásgyűjtéssel tiltakoztak a tervek ellen.

A jövő évi költségvetés tervezésekor döntenek a Fűz utca, a Zombor köz, a Nike körút, valamint a Balaton körúti járda felújításáról. A fűzfőgyártelepi körzeti és gyermekorvosi rendelő felújítására, átalakítására és bővítésére pályázatot nyújtana be az önkormányzat, ennek érdekében a testület építési és engedélyezési tervdokumentációt készíttet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!