Erős közösséget alkotnak

2018.01.05. 21:25

Érdi Tamás adott ünnepi koncertet a balatonfűzfői újévköszöntőn

A hagyományokhoz híven ezúttal is ünnepi koncerttel köszöntötték 2018-at a településen pénteken.

Marton Attila

Érdi Tamás zongoraművész adott koncertet a balatonfűzfői újévköszöntő rendezvényen. Fotó: Stiger Ádám

A Vágfalvi Ottó Művelődési Központban tartott rendezvényen idén Érdi Tamás Prima Primissima-díjas zongoraművész adott koncertet.

Marton Béla polgármester értékelte az elmúlt év eredményeit és köszöntötte az újat

Marton Béla polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a balatonfűzfőiek erős közösséget alkotnak és felelősséget éreznek egymás iránt. A település 2017-es eredményeiről szólva kiemelte, mintegy 1,3 milliárd forint fejlesztési forráshoz jutott Balatonfűzfő és a városban működő intézmények. Hozzátette, mintegy 62 millió forintból újultak meg a helyi strandok, a polgármesteri hivatal és a művelődési központ épületeinek felújítására közel 300 millió forintot nyert el a település, míg az Irinyi iskola közel félmilliárd forintból hajthat végre fejlesztést.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője elmondta, az elmúlt években a település érdekeit képviselve dolgozott az önkormányzattal együttműködésben. Reményét fejezte ki, hogy 2018-ban tovább gyarapodik a helyi közösség. Megjegyezte, hazánk 2010 óta erős és büszke európai országgá vált.

Érdi Tamás zongoraművész adott koncertet a balatonfűzfői újévköszöntő rendezvényen. Fotó: Stiger Ádám

A köszöntők után Érdi Tamás adott koncertet, a műsoron többek között Mozart D-dúr rondója, Claude Debussy Suite Bergamasque című szerzeménye és Beethoven Holdfényszonátája szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!