Balatonkenese

2013.03.15. 11:45

Sportcsarnokban szállásolták el a bajba jutottakat Kenesén

A nagy hó miatt az úton elakadt gépkocsikból kimentett emberek, körülbelül százan tartózkodnak a városi sportcsarnokban, amit a rendkívüli időjárásra tekintettel kinyitottunk már csütörtökön este – tájékoztatott a település polgármestere.

Halmos György

Tömör István elmondta, hogy Balatonkenesén az összes út járható, de a 710-es elkerülőn, illetve a településről az M7-es felé vezető szakaszon több száz jármű vesztegel. Az úton rekedteknek a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai ajánlották a sportcsarnokot, ahol melegben tudják átvészelni ezt az időszakot.

Hozzátette, hogy a bajba jutottak ellátásáról is gondoskodtak.

– Kinyittattam az óvoda konyháját, ahol reggel szendvicset készítettek, délben pedig babgulyást főztünk, a konyhai személyzet mellett az itt élők és a ideiglenesen itt rekedt emberek is besegítettek az ételkészítésbe. Hozzátette, hogy azoknak, akik nem hagyták el gépkocsijukat meleg teát, kávét vittek ki.



Kenesén babgulyással várják az elakadt embereket (Fotó: Orosz Péter)

Balatonfűzfőn a közösségi házat is megnyitották a kamionosok előtt, magyar, bolgár, szlovén sofőröket is elszállásoltak, akik ott tisztálkodni és pihenni tudtak. Több kamionost a sportpálya melletti, vagy a benzinkút mellett parkolóba tereltek, sokan nem hagyták el járműveiket. A közösségi házban pénteken délben két békéscsabai kamionos Várközi Antal Gábor és Melis György tartózkodott, akik várták a híreket. Szeretteikkel tudtak beszélni, megnyugtatták őket, de a budapesti telephelyre indulás időpontjával kapcsolatban nagyon bizonytalanok voltak.

– Hallottuk, hogy a 7-es út már járható, de szombat 10 óráig kamionstop van – mondta Melis György. Kollégája arról beszélt, hogy hallgatták a Kossuth rádiót, de azon sokáig csak ünnepi műsorok voltak. Beszéltek arról, hogy csütörtökön Szentgotthárdnál léptek be az országba, a problémák Körmend közelében kezdődtek. – Kilométerenként volt baleset, láttunk olyan esetet, amikor a pótkocsi a fára tekeredett fel. Akkora hófúvás volt, hogy a rendőrautó kék villogóját sem láttuk- idézték fel. Csütörtökön délután értük ide, de már nem tudtunk tovább menni, egy Balatonfűzfőn élő korábbi kamionos kolléga segített nekünk és a többieknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!