Balatonrendes

2015.02.21. 17:56

Kocsonya és jubileum Balatonrendesen

Balatonrendes - Az északi part legkisebb falvában 139 vendég ette együtt a kocsonyát a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) helyi csoportjának tíz éves évfordulóján.

Tóth B. Zsuzsa

A jubileumot összekötötték a sok éve hagyományos és mindig népszerű kocsonyafőző versennyel, amelyre nyolc nevezés érkezett helyiektől, vidékiektől, férfiaktól, asszonyoktól. A szakértő zsűri Szita László elnöksége mellett szombat este még javában kóstolgatta a finomabbnál finomabb kocsonyákat, amelyeket a lilahagymával, citrommal, tojással, csilipaprikával díszítettek a nevezők. Volt átlátszó, tükrös és zsírosabb, muzeális értéket képviselő tányérban tálalt és egyszerű, de mindegyik hagyományos módon készült.

A kocsonyákat zsűrizi Szita László és Perger Katalin. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A zsúfolásig telt kultúrházban az ünneplő közönséget Kalász Istvánné csoportvezető köszöntötte majd külön üdvözölte a 80 éves Bóna Gézánét. Az eseményen visszapillantottak a hölgyek az elmúlt évtizedre, amelynek állomásaról fotókiállítást is rendeztek az épületben. A kitartó hölgytársaságot, kiemelten pedig Kalásznét és Bónánét Perger János önkormányzati képviselő köszöntötte.

Aztán a vacsorát követően tombolát sorsoltak és szokás szerint  mindenki késő éjszakáig mulatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!