Belföld

2009.02.11. 03:27

Értéket teremtettek - Sokat ér a munkahely

<b>Külsővat, Marcaltő, Pápa</b> - Egész munkanapját a városban és környékén töltötte <em>Szűcs Erika</em> szociális és munkaügyi miniszter.

Tremmer Tamás

A programba üzemavatás, szociálisotthon- és gyárlátogatás egyaránt belefért, este pedig a szocialista párt pápai tagjaival találkozott. Milyen nagy dolog, ha munkahelye van az embernek! Pedig ez ma nem is olyan egyszerű. Meg kell becsülnünk azokat, akik ilyen nehéz időben is beruházásra adják a fejüket.

Mindezt Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter mondta, amikor felavatta a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató pápai MOVE Zrt. marcaltői felújított faüzemét. 

Hozzátette, életünkben egyszerre van jelen a nehézség és az öröm, ha belesüppedünk az apátiába, elvész az erőnk, nem lábalunk ki a nehézségekből. A MOVE Zrt. a faüzem felújításához a rehabilitációs alapból 18 millió forintot nyert, amihez 4,5 millió saját erőt tettek. 

Simon Jánosné
vezérigazgató lapunknak elmondta, a társaságnál jelenleg háromszázan dolgoznak. A fejlesztés eredményeként, valamint a már beadott újabb eredményes pályázat esetén további 120 ember felvétele válik lehetővé.

A faüzem avatása után a miniszter megtekintette a cég pápai központját, majd a Pápai Hús 1913 Kft.-nél tette tiszteletét, amely 2009. január 1-jétől vette át a pápai vállalat működtetését. 

A húsgyári séta előtt Politzer József ügyvezető igazgató adott tájékoztatást munkájukról, fejlesztési, piaci elképzeléseikről.Szűcs Erika kora délután részt vett a külsővati idősek otthona komplex akadálymentesítési programjának átadási ünnepségén. 

A megyei önkormányzat fenntartásában működő intézmény a beruházásra húszmillió forint támogatást nyert. 

A fejlesztés jelentőségét Szalai József igazgató szemléletes példával érzékeltette. Az épület tetején négy éve kialakított oktató- és továbbképző részleget az otthon mozgáskorlátozott lakói még nem látták, mert akadályoztatva voltak abban, hogy feljussanak a legfelső szintre.

Minden nap ünnepnap, amikor újat alkotunk, embernek valót, fűzte tovább a gondolatot Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke. Hozzátette, a közgyűlés tagjai arra tettek esküt, hogy szolgálják azokat a közösségeket, amelyekért felelnek. 

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Pál Béla az összefogás szép példájaként tekintett a beruházásra. Szerinte ily módon lehetne és kellene akadálymentesíteni az országban. Nem csak épületeket... 

Szűcs Erika szerint minden olyan fejlesztés sokat ér, amely segíti az otthonban élők mindennapjait. Mindent meg kell tenni azért, hogy az emberek idős korukban is teljes életet tudjanak élni. A nap végén a szociális és munkaügyi miniszter pápai szocialistákkal találkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!