Belföld

2009.04.14. 02:29

Esélyes pincérek

Veszprém - Az idén jelentkezett tíz diák közül nyolcan bekerültek a legjobb tizenöt közé az országos szakmai tanulmányi versenyen a Séf Vendéglátó-ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskolából. Hadnagy János tanítványai számára éppen ma kezdődik a döntő.

Gaál Julianna

Egész héten folyik majd a versengés, hiszen nemcsak egy-egy tantárgyból vizsgáznak a Séf diákjai, hanem az iskolában tanult minden elméleti és gyakorlati szakmai ismeretet számon kérnek az országos megmérettetésen. 

A tét komoly, a döntőbe, vagyis a legjobb tizenöt közé kerülés kitűnő bizonyítvánnyal jár, vagyis a diákok két-három hónappal korábban befejezik az iskolát, és még a szezon kezdete előtt el tudnak helyezkedni. 2001-ben volt az első verseny - tájékoztatott bennünket Hadnagy János, a Séf iskola tanára -, ezt meg is nyertük, és ettől kezdve minden második évben és tavaly is miénk lett az első helyezés. 

Nyolc év alatt harminc-negyven diákom került be a döntőbe. Idén tízen próbálkoztak, nyolcan jutottak be a döntőbe, tehát a 15 tagú mezőny több mint a fele a Séf diákja lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!