Belföld

2009.04.22. 14:17

Varga István lesz a gazdasági miniszter

Budapest - <i>Varga István</i> közgazdászt, gazdasági szakértőt jelöli a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium élére <i>Bajnai Gordon</i> kormányfő - közölte a kormányszóvivő a szerdai kormányülést követő tájékoztatón.

nincs nev

Budai Bernadett elmondta, hogy Varga István 2008 év végéig a Shell magyarországi vállalatának vezetője volt, 2003-tól 2009-ig a Magyar Szénhidrogénkészletező Szövetség igazgatótanácsának tagja és a Magyar Ásványolaj Szövetség alelnöke. 

Varga István jelenleg a magyar Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért Egyesület elnöke, tagja a magyarországi brit kamara vezető testületének, emellett az Autonomia alapítvány kuratóriumának tagja és a Transparency International mellett fejt ki tanácsadói tevékenységet - közölte a kormányszóvivő. 

A miniszterjelölt a budapesti Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi szakán végzett 1980-ban, és itt szerezte másoddiplomáját is 1986-ban gazdasági szakértői szakon - mondta Budai Bernadett. 

Bajnai Gordon - miután kormányfő lett - először Vahl Tamást kérte fel utódjának a gazdasági tárca élére, de ő a kormányfő kérésére visszalépett, miután kiderült, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) korábban három esetben is elmarasztalta kartellvétség miatt az akkor még általa vezetett SAP Hungary Kft.-t. Erre a Transparency International hívta fel a figyelmet.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!