Belföld

2009.05.25. 08:58

Fegyvergyűjtő drogtermesztőt fogtak a rendőrök

Pécs - Fegyverarzenált és kétmillió forint feketepiaci értékű marihuánát foglalt le a rendőrség Nagypallon és Pécsett a napokban, a fegyverekkel és a kábítószerrel való visszaéléssel egy 34 éves férfit gyanúsítanak - mondta el Dakos József, Baranya rendőrfőkapitánya hétfőn sajtótájékoztatón Pécsett.

Szausev Xénia

A feltételezett elkövető egy másik bűncselekményben indult nyomozás során került a rendőrség látókörébe. A nyomozók a munkanélküli szobafestő nagypalli otthonában és élettársa pécsi lakásán tartott pénteki házkutatáson 776 tő vadkendert, 848 gramm csomagolt marihuánát, 4 különböző fegyvert, fegyveralkatrészeket, több mint 800 lőszert és egy jugoszláv típusú kézigránátot találtak.

A rendőr dandártábornok hozzátette: a férfi őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került. A drogfüggő szobafestő elismerte, hogy fegyvereket gyűjtött, a marihuánáról elmondta, magvait Bécsben vette, a növényeket az interneten olvasott útmutatások alapján saját célra termelte. A rendőrök azonban azt gyanítják, hogy a marihuánát értékesítésre is szánta, s már egy ideje foglalkozott is drogkereskedelemmel.

Dakos József megjegyezte: a férfi a kábítószerrel való visszaélésért 5-10, a fegyverek és lőszerek tartásáért 2-8 év szabadságvesztésre számíthat. A vizsgálat eddigi adatai szerint élettársa nem vett részt a bűncselekmények elkövetésében, őt tanúként hallgatták ki az ügyben.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik