Belföld

2009.05.23. 08:53

Tóth Bertalan: az MSZP tradicionális választói jelentős részét elvesztette

Budapest - Pécs jelkép, a választók arra használták fel az ottani polgármester-választást, hogy megbüntessék az MSZP-t - mondta Tóth Bertalan, a párt pécsi szervezetének elnöke szombaton Budapesten, közölve azt is: kiderült, hogy a szocialisták elvesztették tradicionális választóik jelentős részét.

MTI

Kár lenne tagadni, hogy a május 10-i pécsi polgármester-választás a helyi politikán túlmutató volt - vélekedett az MSZP választmányának ülésén a politikus, aki országgyűlési képviselőjelölt a június 7-i időközi választáson. 

Tóth Bertalan szerint nem az MSZP-nek kedvezett az országos hangulat, a Gyurcsány-kormány népszerűtlensége, az új miniszterelnök kiválasztásának kálváriája, a megszorító csomag elbizonytalanította, nagyobbrészt elfordította a párttól a szavazóit.
    
Hozzátette: az MSZP tradicionális választói jelentős részét elvesztette, ezért új szövetségeket kell kötnie, új választói rétegeket kell megszólítania.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!