Belföld

2009.05.11. 07:26

Tóth Gábor: nem lőszereket akartak lopni az elkövetők a Ferencvárosi pályaudvaron

Budapest (MTI) - Nem "célirányosan" lőszereket akarták ellopni az elkövetők múlt csütörtökön a Ferencvárosi pályaudvarról, hanem véletlenül, egy vagont feltörve találtak rá a 15 ezer lőszert tartalmazó szállítmányra - mondta Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya hétfőn a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Szausev Xénia

A főkapitány szerint a rendőrség tud egy olyan bűnözői körről, amelynek tagjai évente több száz lopást és rablást követnek el ezen a pályaudvaron. "Azt hiszem közük lehet, ahhoz, hogy azon az éjszakán az a sok lőszer eltűnt" - tette hozzá.
    
Tóth Gábor utalt arra, hogy a bűnözői kör több tagját már rendőrségi eljárás alá vonták.
    
Mint a főkapitány szavaiból kiderült: a korábban közöltnél nyolcszázzal több töltényt, 12.300-at talált meg a rendőrség szombaton éjjel a pályaudvar közelében, így összesen 2.700 lőszer hiányzik a szállítmányból. 
    
Tóth Gábor szerint a megtalált lőszereket valószínűleg visszavitték a vonatállomás közelébe, mert - mint mondta - a pályaudvart és környékét a bűncselekmény után nagyon alaposan átvizsgálta a rendőrség, de akkor a kutatás nem hozott eredményt.
    
A rendőrség csütörtökön tette közzé honlapján, hogy 15 ezer darab éles lőszert loptak el ismeretlenek egy tehervonatról aznap hajnalban a Ferencvárosi pályaudvarra beérkező egyik szerelvényről.
    
Az MTI információi szerint az ellopott 45-ös kaliberű lőszereket Magyarországon gyártották és az Amerikai Egyesült Államokba szállították volna. A MÁV Cargo közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a lőszerek fuvarozására vonatkozó kormányrendelet értelmében, az engedélyek beszerzése mellett az előírt fegyveres őrzés biztosítása is a fuvaroztató kötelessége.
    
Bencze József országos rendőrfőkapitány szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy a lőszerekre a főváros IX. kerületében, egy lápos, elhagyatott részén bukkant rá a rendőrség. Úgy vélte, nagyjából ezen az említett szakaszon szedhették le a vonatról a lőszerszállítmányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!