Belföld

2009.06.03. 13:42

Hongkongi boripari delegáció látogatása Magyarországon

Budapest - Az élelmiszer-és boriparban érdekelt hongkongi üzletemberek delegációja látogat Magyarország legfontosabb bortermelő vidékeire júniusban, új üzleti lehetőségek feltérképezése érdekében - tájékoztatta a Hong Kong Trade Development Council az MTI-t.

MTI

A  delegáció útját a Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) és a Hong Kong Exporters' Association közösen szervezi. 

Itt-tartózkodásuk során a magyar gourmet élelmiszerek gyártóival, valamint a tokaji, az egri, a villányi és a balatoni borvidékek borászaival és képviselőivel is találkoznak.

Mivel 2008-ban Hongkongban eltörölték a borok importvámját, a metropolisz fokozatosan Ázsia borkereskedelmi központjává növi ki magát. 

A borokra kivetett vám eltörlésével Hongkong fontos kereskedelmi előnyre tett szert - állítja Raymond Yip, a HKTDC vezérigazgató-helyettese. 

A Hongkongba importált magyar borok és pálinkák volumene jelentős növekedést mutatott az elmúlt évben, és a növekvő ázsiai, de főképp a kínai kereslet kiváló lehetőségeket tartogat a magyar borexportőröknek minőségi termékeik eladására - jelezte a vezérigazgató-helyettes.

A HKTDC 2008-ban, első alkalommal megszervezte a világ borainak bemutatóját a Hongkongi Nemzetközi Borkiállítás (Hong Kong International Wine Fair) elnevezéssel. A rendezvényen 25 ország és régió 240 kiállítója és 19.000 nemzetközi látogató vett részt. 

Az idén Hongkongi Nemzetközi Bor- és Szeszipari Kiállítás néven  rendezik meg az eseményt november 4-6. között. A rendezvénnyel egy időben a HKTDC meghirdette az első Hongkongi Nemzetközi Bor- és Szeszesital Versenyt (Hong Kong International Wine & Spirit Competition, HKIWSC).

A Wines of Hungary, a Magyar Bormarketing Kht. képviseletében az idén is részt vesz kiállítóként a rendezvényen. A magyar megjelenés fő szervezője az ITD Hungary Zrt., a Bormarketing Kht. pedig a szakmai hátteret biztosítja. 

Nemes Richárd, a Wines of Hungary nemzeti márkát menedzselő Magyar Bormarketing Kht. ügyvezetője a hongkongi lehetőségekről úgy vélekedett, az import vám eltörlésével Hongkong London és New York után hamarosan a világ harmadik legfontosabb borkereskedelmi központjává válhat. Az idén ezért az ITD-vel összefogva növelik a magyar jelenlétet a hongkongi kiállításon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!