Belföld

2009.06.04. 11:15

Morvai obszcén üzenetet küldött amerikai magyar zsidóknak

Budapest - Az atv.hu szerint Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti (EP) listavezetője obszcén üzenetet küldött amerikai magyar zsidóknak. Morvai Krisztina ezzel összefüggésben az MTI kérdésére azt mondta, nem szeretne a magánlevelezéséről nyilatkozni.

MTI

Az atv.hu honlapjára csütörtökön felkerült cikkben az írják, hogy az esetről a Mazsihisz.hu-t egy több mint tíz éve az Egyesült Államokban élő magyar férfi tájékoztatta, aki a Fodor András nyugalmazott docens által alapított - "a szó klasszikus értelmében vett konzervatív értékrendeket valló" - Deák Ferenc Polgári Internetes Levelező Körnek régóta a tagja.

Ennek a levelezőkörnek a nyílt listájára - ám az említett fiatalembernek, Barát Gábornak címezve - küldte el "az obszcén stílusú, nyíltan antiszemita levelét Morvai Krisztina" - írta a portál, majd idézi a szöveget.

Ebben az áll, "nagyon örvendenék, ha a magukat +büszke magyar zsidóknak+ titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett". 

"Felemeltük a fejünket, és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat!" - olvasható a honlapon található levélben, amelynek aláírása a következő: "Szívélyes üdvözlettel: Morvai Krisztina".

Az atv.hu szerint Jeszenszky Géza, Magyarország korábbi külügyminisztere a levelezőkörhöz intézett írásában az üggyel kapcsolatban a következő véleményt fogalmazta meg: "Elképesztő ez a hang, ez a stílus, méltatlan a magyar hagyományokhoz és egy nőhöz. Minden tisztességes magyar ember csak elítélheti ezt a megszólalást."

Morvai Krisztina az MTI kérdésére, csütörtöki sajtótájékoztatója után azt mondta: "nem szeretnék megnyitni egy olyan kört, hogy én mostantól kezdve a magánlevelezéseimről beszámolok. (...) Rengeteg gyalázkodást kapok folyamatosan, (...) ezekre én nem válaszolok."
"Úgy gondolom, kell hogy megmaradjon egy olyan szférája az életemnek, amiről én nem tartozom elszámolással" - tette hozzá.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!