Belföld

2009.06.16. 16:59

Varga: a gazdasági válság után is húzóágazat lehet a járműipar

Budapest - A gazdasági válság után is Magyarország egyik húzóágazata lehet a járműipar, ezért mindent meg kell tenni, hogy a válság végén előnyös pozícióból vehessen részt a magyar járműipar a globális fellendülésben - mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

MTI

A miniszter kiemelte: a járműipar egyike annak a négy ágazatnak - a logisztika, a gyógyszeripar és az információtechnológia mellett -, amelyek gazdasági válság után a leginkább hozzájárulhatnak Magyarország gazdasági növekedéséhez.
    
Varga István emlékeztetett: az iparág fejlesztése érdekében június elején fogadta el a kormány a 2009 és 2011 között végrehajtandó közúti járműipari akciótervet. 

Kérdésre válaszolva hozzátette: a logisztikai ágazat akcióterve is készen van - ez a kormány jóváhagyására vár -, míg a gyógyszeripari akcióterv még egyeztetés alatt áll a szakma képviselőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!