Belföld

2009.09.17. 02:28

Mi lesz veled, vasút? Politikai érdekek alapján döntenek a vasútról

Pápa - A kormány júliusi döntése nyomán a Győr-Pápa-Celldömölk vasútvonalat regionális kategóriába sorolták, ami dr. ami dr. Kovács Zoltán, Pápa polgármestere szerint a gyorsvonatok számának csökkentését, a vonal elsorvadását okozhatja: - Ez a sajtótájékoztató tulajdonképpen segélykiáltás, mert ismét komoly veszély fenyegeti a pápai vasúti közlekedést - jelentette ki.

Sikos Gábor

Az állam helyett itt ugyanis a jövőben egy eddig még nem létező regionális szervezet kellene, hogy megbízást adjon a személyszállításra. 

- Az, hogy a Győr-Pápa-Celldömölk vonalat regionális kategóriába sorolták, hosszú távon az itt közlekedő öt gyorsvonat számának csökkentését és a vasútvonal elsorvadását jelenti - magyarázta dr. Kovács Zoltán polgármester, utalva a Csorna-Pápa szakasz megszűnésének körülményeire. 

Elmondta továbbá azt is, hogy míg a továbbra is állami kategóriába sorolt Csorna-Szombathely vonalon csupán 202-548 az átlagos utazólétszám, addig itt nem kevesebb, mint 1000 és 1500 között mozgott ez a szám, ami a polgármester szerint azt mutatja, hogy nem szakmai, hanem politikai érdekek alapján hozták meg a döntést, amely a vasútvonal 2012-re tervezett villamosítási beruházását is kedvezőtlenül érintheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!