Belföld

2009.10.05. 14:12

Filmeket vetítenek balesetekről egy szolnoki benzinkútnál

Szolnok - Baleseteket bemutató filmeket vetítenek megelőzési céllal a gépjárművezetőknek októbertől a 4-es számú főút szolnoki elkerülő szakaszán lévő nagy forgalmú üzemanyag-töltőállomáson egy rendőrségi projekt részeként.

MTI

A töltőállomás üzletébe betérő vezetők közlekedési balesetekről és azok megelőzési lehetőségeiről láthatnak rövidfilmeket - közölte a kezdeményezés lényegéről a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel. Vetítésük abban a reményben történik, hogy megtekintésük elgondolkodtatja a járművezetőket, mielőtt a 4-es főútra ráhajtanak - mondta Szabó Zita százados. 
   

A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a megye főútvonalai közül nagyságrendekkel a 4-es számú főúton történik a legtöbb közlekedési baleset. Évekre visszamenően ezen a főúton következik be az összes halálos kimenetelű baleset 22-28 százaléka. Tavalyelőtt 18-an, míg 2008-ban 16-an vesztették életüket a 4-es számú főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!