Belföld

2009.10.20. 13:18

MDF: két gyalázatos szavazás a Házban

Budapest - Az MDF szerint hétfőn két gyalázatos szavazás zajlott le a parlamentben, amely után felvetődik a kérdés, hogy egyes képviselők tükörbe tudtak-e nézni.

MTI

Az MDF szerint felmerül a kérdés: vajon kedd reggel tükörbe tudtak-e nézni azok a képviselők, akik hétfőn háromperces különbséggel szavaztak Dávid Ibolya és Herényi Károly kiadása, így egy koncepciós eljárás megindítása, valamint Molnár Oszkár nyíltan rasszista és antiszemita képviselő mellett? - olvasható Kerék-Bárczy Szabolcs MDF-es elnökségi tag MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
   
Szerinte két olyan gyalázatos szavazás zajlott le a Parlamentben, ami egy normális demokráciában elképzelhetetlen.
   
"Ezek a képviselők úgy szavaztak Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi jogának felfüggesztése mellett, hogy tudták: az ügyészség a kezdetektől fogva a lehallgatási ügy áldozataiból kívánt gyanúsítottakat faragni" - fogalmaz Kerék-Bárczy Szabolcs.
   
Szerinte ezek a képviselők azt is tudták, hogy az ügyészség nem foglalkozott a CD tartalmával, meg sem hallgatta Dávid Ibolyát, és hogy "az elmúlt 20 év legsötétebb politikai botrányáról van szó, mégis a koncepciós eljárás mellett szavaztak".
   
Hozzáteszi: három perccel később ugyanezek a parlamenti képviselők "szemrebbenés nélkül" utasították el Molnár Oszkár fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, olyan ember mellett téve le voksukat, aki mindent felfaló zsidó nagytőkéről, magzatuknak szándékosan ártó roma asszonyokról, és börtönbe zárandó melegekről szónokol.

Hónapok óta folytatja rasszista, antiszemita tombolását; büszke arra, hogy nem szavazta meg hazánk európai uniós csatlakozását; forradalomra buzdít; szégyent hoz következmények nélkül egész Magyarországra. 

Molnár Oszkár tudja, hogy megteheti, hiszen egy lakossági fórumon elmondta: ő vállaltan renitens képviselő, de a Fidesz „nem meri” kirúgni a frakcióból. A tegnapi gyalázatos szavazást ismerve úgy tűnik, Molnár Oszkárnak igaza van - zárul a közlemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!