Belföld

2009.10.07. 08:16

Mikola: botrányos Oláh Lajos (MSZP) megjelenése egy ÁNTSZ-kiadványban

Budapest - Mikola István arra kérte az országos tiszti főorvost és hivatalát, járjon el, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kiadványaiban ne jelenhessenek meg "politikaikampány-ízű" hirdetések, ez ugyanis szerinte megengedhetetlen, botrányos, és az influenzaügynek is árt.

MTI

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke a testület szerdai ülésén azzal kapcsolatban közölte ezt, hogy - mint kifejtette - az ÁNTSZ egyik kiadványában Oláh Lajos szocialista politikus "hirdeti magát", mondván, hogy az MSZP Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselőjeként kötelességének érzi tájékoztatni a lakosságot az új típusú influenzával kapcsolatos tudnivalókról.

Mikola István közölte: ez megengedhetetlen, a politika ugyanis nem keveredhet bele szakmai hírlevelekbe. "Ne csináljunk politikai kampányt az influenza kérdéséből!" - szólított fel.

Kökény Mihály (MSZP), az egészségügyi bizottság elnöke minderre úgy reagált: ha más mondanivaló nem szerepel a kiadványban, akkor nem lát kivetnivalót abban, ha egyéni képviselők felhívják választóik figyelmét az influenzaügyre. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem szerencsés, ha ez politikai kampány kérdése.

A testület ülésén részt vevő Kovács Attila helyettes országos tiszti főorvos úgy fogalmazott, "a vírusnak nincs párttagkönyve". Mint mondta, teljesen szakmai mederben kívánják tartani az ügyet. Hozzátette: nem tud arról, hogy a politikával összekötött hírlevele lenne a szolgálatnak.

"A mi hírleveleink színesek és abszolút csak szakmai tartalmúak" - szögezte le. Egyúttal közölte, hogy a Mikola István által felvetett ügyet meg fogják vizsgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!