Belföld

2009.10.12. 02:27

Tisztelet a vadnak

Tapolca-Diszel - A Tapolca-medence Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület a szarvasbőgés lezárásaként ezúttal Diszelben tartotta meg a hagyományos Hubertus-szentmisét, valamint a trófeaszemlét.

Tremmer Tamás

A Tapolcai-medencében évtizedeken keresztül megszokott volt, hogy a szeptemberi vadászszezon lezárásaként a lovasok és a vadászok védőszentje, Szent Hubertus előtt együtt tisztelegnek a helyi lakosok, valamint a vadászok.

Ezt a hagyományt 17 év elteltével élesztette fel az újonnan alakult Tapolca- medence Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület. Arra is ügyeltek, hogy a ceremóniával végigjárják a medence községeit, így alakult ki a sorrend: Zalahaláp, Sáska után idén Diszel következett.

A civilben szintén vadász dr. Renner Sándor plébános által celebrált Hubertus-szentmisét követően a diszeli közösségi házban trófeaszemlét tartottak. Tíz trófeát állítottak ki, amelyet mind magyar vendégvadászok ejtettek el.

A bemutatott agancsok közül egy ezüst, három pedig bronz minősítést kapott. A trófeákat a vadászok itt vehették át egy oklevél, valamint egy idei korai fehérbor kíséretében. A nyitottság jegyében a trófeaszemlére a helyi lakosságot is invitálák, majd a szezon értékelése után vendégül is látták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!