Belföld

2009.11.07. 03:27

A felejthetetlen Latinovits - A színészkirály fotókon - Megemlékeztek Bujtorról

Veszprém - A Kaviár című zenés vígjáték tegnap esti premierje előtt Latinovits címmel fotókiállítás nyílt a Petőfi Színház előcsarnokában. A képek a színészkirály filmes szerepeibe nyújtanak bepillantást.

Kellei György

Pár percen át felvételről Latinovits Zoltán felejthetetlen hangja töltötte be a teátrum előcsarnokát, majd a Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény Alapítvány anyagából rendezett bemutatót Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg. Megemlékezett Latinovits veszprémi éveiről és Bujtor Istvánról, a színház közelmúltban elhunyt igazgatójáról. Idézett Latinovits Ködszúrkáló című kötetéből: A színház azért örök, mert titka az együtt lélegzésben van. Az előadással együtt lélegzik, együtt lüktet a közönség. Az emberteremtésben részt vesz az előadás összes szereplője és a közönség is. Talabér Márta kiemelte a színész leghíresebb, legendás filmszerepeit, amelyeknek ismertségét és elismertségét köszönhette.

B. Müller Magda fotóművész, a kiállítás rendezője felidézte a közös filmgyári forgatások emlékét. Első alkalommal 1969-ben az Utazás a koponyám körül című filmben dolgoztak együtt, majd a Szindbád című Huszárik-filmben fél éven át tartott a közös munka.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!