Belföld

2009.12.29. 17:42

Tüzelő lesz az Ország Karácsonyfája

Budapest - Feldarabolták az Ország Karácsonyfáját kedden a budapesti Kossuth téren; a tüzelőt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy családnak juttatja el.

MTI

A közel 3 tonnás fenyőfa a kiválasztott család éves tüzelőjeként szolgál majd, figyelembe véve az enyhe telet, s azt, hogy csak egy helyiséget kell fűteniük.

Az anya hat gyermekét neveli egyedül egyszobás tököli albérletében, amelyet egy kályha melegít - mondta el Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke kedden az MTI-nek.

Hozzátette: évek óta támogatják a családot, napi kapcsolatban vannak. Az édesapa elhagyta gyermekeit, az édesanya dolgozik, de segítség nélkül nem tudnának megélni.

A karácsonyfát kiemelték a talapzatból, majd a Fővárosi Tűzoltóság és a Honvédség munkatársai motoros fűrésszel legallyazták, s feldarabolták. A tüzelőnek valót kedd délután szállítják Tökölre, ahol a szeretetszolgálat átadja a kiválasztott családnak.

A karácsonyfa több héten át méltó dísze volt a Kossuth téri Mesevárosnak, ahol több ezer látogató csodálhatta meg a Felsőcsatárról érkezett erdei lucfenyőt.

Tavaly a Baptista Szeretetszolgálat egy négy gyermekét egyedül nevelő édesanyának ajándékozhatta az Ország Karácsonyfáját.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!