Belföld

2010.05.25. 09:25

Árvíz - Apad a Sajó, a Bódva és a Hernád

Apad a Sajó, a Bódva és a Hernád, de továbbra is 130 kilométeres szakaszon tartanak rendkívüli készültséget - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vízügyi szakállamtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

Kóthay László elmondta: 1528 kilométernyi fővédvonalon tartanak fenn valamilyen szintű védelmi készültséget. Közölte, hogy az előre jelzett csapadék hatására a Felső-Tisza kárpátaljai szakaszáról és a Szamosról újabb árhullám várható.

Az árhullám a Tiszán Tiszabercel térségében tetőzik, alatta lassan árad. A Bodrogon Felsőbereckinél folytatódott az apadás, Sárospataknál viszont harmadfokú készültség mellett tetőzik a folyó. A Kaposon változatlanul, immár ötödik napja tart a tetőzés, a vízszint 434 centiméter.

A kevesebb eső, a napos és a szeles időjárás és a védekezés következtében kis mértékben csökkent az elöntött területek nagysága. Jelenleg több mint 150 ezer hektár földterület áll víz alatt, ebből 75 ezer hektár vetés és szántó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!