Belföld

2010.06.28. 06:22

Népszabadság: hamis jelentés Tatárszentgyörgyről

Budapest - Az igazságügyi szakfelügyelő számos szakmai hibát felsoroló szakvéleménye ellenére minősítette szakszerűnek az akkori egészségügyi kormányzat annak az orvosnak a tevékenységét, aki 2009. február 22-én Tatárszentgyörgyön nem ismerte fel Csorba Róbert és ötéves kisfia holttestén a lőtt sérüléseket - írja a Népszabadság hétfőn.

MTI

A lap birtokába került az országos igazságügyi szakfelügyelő főorvos, Keller Éva 2009. február 27-én Falus Ferenc országos tiszti főorvosnak írt levele, melyben Keller lesújtó véleményt fogalmaz meg a Tatárszentgyörgyön eljáró háziorvos munkájáról. "(...) Az ügyeletes orvos a szakma szabályait nem tartotta be a halottvizsgálat során. A halottvizsgálat elvégzésekor nem megfelelő gondossággal járt el" - idézi a lap a szakfelügyelő főorvos levelét.

Az Országos Rendőr-főkapitányságon azt közölték: a romák sérelmére elkövetett, hat halálos áldozatot követelő gyilkosságsorozat elkövetőit (...) sikerült azonosítani és elfogni. A nyomozás lényegében befejeződött, s várhatóan augusztusig vádemelési javaslattal átadják az ügyet a Pest Megyei Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!