Belföld

2010.12.27. 06:43

Politikusokra vallana Földesi-Szabó László

Számtalan közéleti személynek és politikusnak okozhat fejfájást Földesi-Szabó László, aki azt tervezi, hogy kitálal mindenről, amit a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) titkosított - írta a Blikk.

MTI

A lap hétfői számában Berényi András, Földesi-Szabó László ügyvédje kijelentette: személy szerint tud néhány olyan magas beosztású emberről, akiket kellemetlenül érinthetne ügyfele azon vallomása, amelyet a titoktartási kötelezettsége alól való feloldása után tett volna. "Nem tudni miért, hiába kérvényeztük, a bíró még csak kísérletet sem tett arra, hogy az NBH a teljes felderítés érdekében feloldja a titoktartást" - tette hozzá.
   
A Blikk információi szerint az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány hét évre elítélt elnökét, aki az ítélethirdetés közben szökött meg a bíróságról három országban keresik: Svájcban, Izraelben és Thaiföldön.
   
Ha Földesi-Szabó valóban beváltja ígéretét, és eljuttatja a sajtóhoz vallomását, sokan bajba kerülhetnek, hiszen több ismert politikus is így vagy úgy, de pénzügyi kapcsolatban állt a csempészetért és sikkasztásért perbe fogott alapítvánnyal - írta a Blikk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!