Belföld

2011.01.24. 15:08

Szakmai kerekasztalt javasol az ATV

Budapest - Média-kerekasztal létrehozását kezdeményezi ATV annak érdekében, hogy a médiahatóság és a piaci szereplők egy év elteltével megvitassák az új szabályozás tanulságait. A televízió javaslata alapján a kerekasztal 2012 januárjában ülne össze.

MTI

Hétfői közleményében az ATV tudatta: álláspontjuk szerint a korábbi szabályozás elavult, így az új médiatörvény megalkotása indokolt volt, ugyanakkor heves támadások érték.

Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója az MTI-nek elmondta: megítélésük szerint nagyjából egy év szükséges ahhoz, hogy a jogalkalmazás tanulságai megvitathatók legyenek, és a szakma szereplői a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal közösen javaslatokat dolgozzanak ki a törvény esetleges módosítására. Hozzátette, hogy a kerekasztalra a szabályozás érintettjei mellett szakjogászokat is meghívnának.

Kitért arra, mindez nem jelenti azt, hogy a következő egy évben a parlament ne változtathatna a médiatörvényen. A hírigazgató elmondta: a hazai és a nemzetközi közvéleményt is megnyugtatná, ha a jogszabály vitatott pontjait módosítanák. Példaként említette a bírságok összegének mértékét és a médiatanácsnak biztosított, esetenként túl széles körű mérlegelési jogot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!