Belföld

2011.02.02. 07:23

Diszkótragédia - Szerdán tárgyalja a kormány a tervezett jogszabály-módosítást

Budapest - Szerdán tárgyalja a kormány azt a jogszabálytervezetet, amelynek célja, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő olyan tragédiák, mint január 15-én Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen, amikor három fiatal lány életét vesztette a diszkóból kiáramló tömegben.

MTI

Nagy Anna kormányszóvivő egy hétfői háttérbeszélgetésen közölte, hogy a kormány által létrehozott munkacsoport összeállította a jogszabálytervezetet.
   
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter korábban azt mondta, a vonatkozó európai irányelvet figyelembe véve is van lehetőség arra, hogy a kereskedelmi tevékenységet végzők esetében ne csupán bejelentési kötelezettség legyen, hanem engedélyezési eljárás is.
   
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Főosztályának Életvédelmi Osztálya hétfőn nyolc ember ellen élt vádemelési javaslattal a tragédiával kapcsolatban. Az ügyben keletkezett iratokat a BRFK átadta a Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!