Belföld

2011.04.15. 08:18

Tarlós: a fiatalok legnehezebb feladata a béke megőrzése lesz

Budapest - A főpolgármester szerint a következő generáció legnehezebb feladata a béke és a környezet megóvása lesz. Tarlós István pénteken egy a budapesti Újvárosházán tartott nemzetközi diákfórum több száz résztvevője előtt a fiatalok előtt álló kihívásokról beszélt.

MTI

A mintegy háromszáz diák a világ különböző pontjairól azért érkezett a magyar fővárosba, hogy a BIMUN (Budapest International Model United Nations) nemzetközi konferencia keretei között modellezzék az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) munkáját.
   
A különböző nemzetiségű diákok előtt tartott beszédében Tarlós István mint a házigazda város főpolgármestere fontos intézménynek mondta a fórumot, amelyen szavai szerint a világ diákjai szinte nagykövetekké, diplomatákká válhatnak.
   
"Önök nemzetközi kapcsolatokat szerezhetnek, barátokat gyűjthetnek, és teret kaphatnak arra, hogy gondolatokat cseréljenek háborúról, békéről, környezetről, kultúráról, oktatásról, tehát a jövőt meghatározó globális kérdésekről" - mondta Tarlós István.
   
A városvezető a Budapestre érkező diákok előtt felidézte a magyar főváros történelmét. Elmondta, hogy a város már több mint kétezer éves, és köveit már Tiberius császár légiói is taposták.
   
A rendezvényre szóló meghívó szerint a BIMUN nemzetközi diákfórum konferenciája az ENSZ keretén belül zajlik, annak munkáját modellezi. A diákok egy választott országot képviselnek, és érdekeinek megfelelően különböző bizottságokban tárgyalnak, megoldást keresnek globális problémákra, vitatkoznak vagy éppen szónokolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!