Belföld

2011.06.24. 09:54

Kikerült az intenzívről a Hegyeshalom melletti buszbaleset legsúlyosabb sérültje

Győr - Kikerült az intenzív osztályról a hétfőre virradó éjjel Hegyeshalom közelében történt közúti baleset legsúlyosabb sérültje - közölte Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója pénteken újságírókkal.

MTI

Mint mondta: amint a két, még Győrben ápolt beteg szállítható állapotba kerül, elvihetik őket valamelyik cseh kórházba. Arra a kérdésre, hogy erre mikor kerülhet sor, Oláh Attila nem tudott válaszolni, de azt mondta, hogy mindkettejük állapota stabil, a korábban várt ütemben gyógyulnak.
   
Korábban az intézmény főigazgató-főorvosa, Tamás László János azt közölte az MTI-vel, hogy több műtétet is végrehajtottak a legsúlyosabb állapotban lévő áldozaton, a 71 éves nőn, aki medencetörést, valamint kéz- és lábsérüléseket szenvedett. Rajta kívül egy arccsonttörést szenvedett utast ápolnak még Győrben.
   
Ketten meghaltak, 22-en súlyosan, 29-en könnyebben sérültek, amikor hétfőre virradó éjjel egy - az MTI információja szerint erősen ittas - szlovák kamionsofőr nyerges vontatójával áttért az M15-ös út szembejövő sávjába, és ott frontálisan ütközött egy Hajdúszoboszlóról hazatérő, Chomutov környékéről származó turistákat szállító busszal.
   
A balesetben a kamion vezetője és a busz váltósofőrje halt meg, a busz valamennyi utasa megsérült. Huszonnégy ember még hétfőn hazatérhetett Csehországba a túrát szervező utazási iroda által küldött váltóbusszal.
   
Ladislav Lukacs, Csehország budapesti konzulja kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a Győrben maradt két sérült várhatóan két hét múlva lesz szállítható állapotban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!