Belföld

2011.07.04. 05:45

Nem sikerült megfékezni az orvosok elvándorlását

Nem sikerült megfékezni az orvosok elvándorlását; egy közepes megyére való orvos hiányzik a magyar egészségügyi rendszerből - írta hétfői számában a Magyar Hírlap.

MTI

A lap összeállításában Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke többek közt arról beszél, ha hagyjuk folytatódni az elvándorlást, akkor idővel mindenütt piaci alapú fizetéseket kell adni. De annak súlyos ára lesz - mutatott rá, majd hozzátette: mert az itt maradók ugyan jól fognak élni, de a betegek az orvoshiány miatt nem jutnak ellátáshoz.
   
Gaál Péter, a Semmelweis Egyetem Menedzserképző Központjának megbízott igazgatója többek közt azt mondta: 2006-ban volt egy olyan rendszer, amelyet az adott keretek között célszerűen át lehetett volna alakítani. Mint mondta, az elmúlt kormányzati ciklus négy éve rengeteget rontott a helyzeten, minden torz ösztönzőt a sokszorosára növeltek, így került a rendszer súlyos válságba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!