Belföld

2011.09.26. 11:17

Megkezdődött Győzike adócsalási pere

A Salgótarjáni Városi Bíróság hétfőn megkezdte Gáspár Győző és társai adócsalási perének tárgyalását. Gáspár Győzőt és feleségét 22,2 millió forintos adócsalással vádolják az RTL Klub Győzike-show című műsora kapcsán.

MTI

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint az RTL Klub nem a show-ban szereplő házaspárral, hanem egy Gáspár Győző által megjelölt gazdasági társasággal, Bangó Attila cégével kötött szerződést. Bangó ezzel a produkció névleges ügynöke lett, és elvállalta a színlelt szerződés megkötését. A szerződésben Bangó Attila lett a szerződő fél, a Gáspár házaspárt résztvevőként jelölték meg. Bangó Attila nem vett részt a produkcióban, így díjazás sem illette meg, a házaspár viszont nem szerepeltette adóköteles bevételét az adóbevallásban.


A vádirat szerint Gáspár Győző 2005-ben és 2006-ban 11,5 millió, a másodrendű vádlott Gáspárné Balla Beáta pedig 2006-ban 10,7 millió forint kárt okozott az adócsalással. A harmadrendű vádlottat, Bangó Attilát bűnsegédlettel vádolják, mert a házaspár az ő vállalkozásának közvetítésével vette fel a honoráriumot a színlelt szerződés alapján.

Gáspár Győző ügyvédje többször is hangsúlyozta: a "hiányos és pontatlan" vádiratból nem derül ki, hogyan került a pénz Bangótól Gáspárékhoz. Gáspár Győző pedig azt mondta: nem kapott pénzt Bangótól.

A hétfői tárgyaláson egyik vádlott sem mondta magát bűnösnek, és egyikük sem tett vallomást. Gáspár Győző és felesége nem tett vallomást a nyomozás során sem.

Bangó Attila - a tárgyaláson ismertetett - korábbi vallomása szerint az RTL-es kifizetésből alvállalkozóknak adott pénzt, de nem tudta őket megnevezni, és ehhez hétfőn sem volt hozzáfűznivalója.

Az ügyészség a vádirat elkészültekor az elcsalt összegnek megfelelő vagyonelkobzásra tett javaslatot, az elkövetők egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.

A per tárgyalását hétfőn másodszor kezdte meg a bíróság, mivel szeptember 12-én Gáspár Győző egészségi okokra hivatkozva nem jelent meg. A bíró a nyilvános tárgyalás mellett döntött, noha Gáspár Győző szerette volna, ha a sajtó nincs jelen. Mint mondta, az újságírók jelenléte neki sem tesz jót, és a bíró szavait is kiforgatják majd. Kép- és hangfelvétel készítéséhez egyik vádlott sem járult hozzá.

A tárgyalás október 17-én folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!