Belföld

2012.04.24. 14:48

Üdvözli az Európai Bizottság a magyar vállalásokat

José Manuel Barroso szóvivője azt követően adott ki közleményt, hogy az intézmény vezetője Brüsszelben találkozott a magyar kormányfővel.

MTI

Üdvözölte az Európai Bizottság elnöke kedden Orbán Viktor miniszterelnök kötelezettségvállalását a magyar hatóságok által bejelentett azon intézkedések gyors és teljes körű megvalósítására, amelyek a jegybank függetlenségével kapcsolatosak - közölte kedden az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szóvivője.

Barroso méltatta azokat a vállalásokat is, amelyeket Orbán Viktor tett a többi nyitott kérdéssel, vagyis az igazságügyi reformmal, az adatvédelmi hatósággal és a bírák nyugdíjkorhatárával kapcsolatosan.

A közlemény szerint az informális jellegű, építő szellemű találkozón a figyelem középpontjában azok a kérdések álltak, amelyekben az Európai Bizottság januárban kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Az eljárás célja annak elérése, hogy a magyar jogszabályok kerüljenek összhangba az EU jogával. A közlemény megerősítette, hogy az Európai Bizottság szerdán foglalkozik a Magyarország ellen indított eljárásokkal.

Barroso és Orbán megbeszélésén megvitatták a Magyarországnak nyújtandó esetleges elővigyázatossági pénzügyi támogatás kérdését is - tette hozzá a brüsszeli szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!