Belföld

2012.07.23. 12:19

Bándy Kata-gyilkosság - Orbán: az egész ország a szülők oldalán áll

Egész Magyarország a Pécsett meggyilkolt rendőrségi pszichológus, Bándy Kata szüleinek oldalán áll - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva.

MTI

A kormányfő együttérzését fejezte ki a szülőknek a tragédia miatt, amelyről - mint mondta - megrendülve értesült. "Általában minden bűncselekmény mellbe vágja az embert. Ha nők rovására követik el, akkor kétszeresen, és ha fiatal nők rovására, aljas indokból, akkor pedig letaglózva érzi magát az ember" - fogalmazott.

 

 

Elmondta továbbá, hogy ez az eset is megerősítette a kormányt a büntető törvénykönyv (Btk.) szigorításában. Hangsúlyozta, szerinte a büntetések súlyának és gyorsaságának igenis van visszatartó ereje.

Orbán Viktor - az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vezetőivel folytatott egyeztetése utáni tájékoztatón, amelyen a pécsi gyilkosság után a romákkal szemben felerősödött indulatokról is faggatták őt az újságírók - közölte: azt szeretné, hogy a bűncselekmény miatt természetes módon felerősödött indulatok minél hamarabb csendesedjenek el, és vissza lehessen térni a dolgok mélyén meghúzódó problémák higgadt megtárgyalásához.

A tájékoztatón Farkas Flórián, az ORÖ elnöke is kijelentette: minden tisztességes állampolgár - legyen roma vagy nem roma - felháborítónak tartja a gyilkosságot. Az ORÖ osztozik az áldozat családjának fájdalmában - mondta, egyúttal azt kérte, hogy az eset miatt ne ítéljék el a magyarországi cigányság egészét.

 

A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított P. Lászlót július 18-án, múlt szerdán előzetes letartóztatásba helyezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!