Belföld

2016.03.18. 19:17

Sötétség a Föld óráján

Ma tizedik alkalommal rendezik meg a Föld órája elnevezésű önkéntes kezdeményezést, mely bolygónk védelmére és az energiatakarékosságra hívja fel a figyelmet.

Napló-információ

Az este fél kilenc és fél tíz közti egy órában világszerte százezrek kapcsolják le a villanyokat, így híva fel a figyelmet a természet, erőforrásaink és a körülöttünk élő fajok védelmére. A minden év márciusának utolsó szombatjára szervezett esemény során rengeteg település elsötétül, hiszen világszerte lekapcsolják egy órára a díszkivilágítást és áramtalanítják a nélkülözhető elektromos készülékeket. A globális kezdeményezés 2006-ban indult Sydneyben, a WWF (Természetvédelmi Világalap) szervezésében.Idén minden eddiginél több, összesen 178 országból csatlakoztak az akcióhoz - olvashatjuk a WWF oldalán. A Föld órája helyi célkitűzésekkel igyekszik felhívni az emberek, közösségek és az egyes országok vezetésének figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás problémájára. Az idei magyarországi cél a vállalatok ösztönzése az aktív szerepvállalásra, hogy környezetre gyakorolt intenzív hatásuknak megfelelően kivegyék a részüket az éghajlatváltozás elleni közdelemből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!