Belföld

2016.11.18. 11:47

Börtönbüntetésre ítéltek egy kalauznőre támadó férfit Monoron

Monor - Jogerősen két és fél év börtönre ítélt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt a Monori Járásbíróság egy férfit, aki leköpött és bántalmazott egy kalauznőt a Budapest és Monor között közlekedő vonaton.

A vádlottat két napon belül bíróság elé állította a Monori Járási Ügyészség - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Gyugyi Csilla elmondta, a 20 éves monori férfi pár nappal ezelőtt jegy nélkül szállt fel a budapesti Nyugati pályaudvarról Monorra tartó vonatra, s amikor a kalauznő kezelni akarta a menetjegyét, hőbörgött, szidta a kalauzt.

A sértett felszólította a férfit, hogy a következő megállónál szálljon le a vonatról, de ő ezt nem tette meg. Amikor Péteri közelében járt a vonat, a kalauznő visszatért ellenőrizni, mire a férfi ismét kiabálni kezdett vele.

Ezt látva egy a vonaton utazó, szolgálaton kívüli rendőr igazolta magát és rászólt a hőbörgő utasra, hogy hagyja abba a hangoskodást. A rendőri fellépéssel nem törődve a bliccelő arcon köpte, majd olyan erővel ütötte meg a kalauznőt, hogy a sértett egy utas ölébe esett. A rendőr és két másik férfi fékezte meg a verekedőt, akit Monorra érkezve a rendőrök őrizetbe vettek.

Az illetékes járási ügyészség két napon belül bíróság elé állította a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és könnyű testi sértés vétségével gyanúsított férfit. A vádlottat a Monori Járásbíróság gyorsított eljárásban 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős - tájékoztatott Gyugyi Csilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!