Belföld

2017.07.23. 12:03

Még pár nap, és hidegfront vet véget a hőségnek

Vasárnap tovább tombol a kánikula, viszont az erőteljes gomolyfelhő-képződésnek köszönhetően többfelé kialakulhatnak lokális jellegű záporok, zivatarok, helyenként heves zivatar is lehet viharos szél, felhőszakadás és jégeső kíséretében.

Élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél - adja hírül az Időkép. Napközben 30-38 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge hidegfronti hatás érvényesül.

Hétfőn még sokfelé marad a hőség, 26-36 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Napközben a napos idő mellett többfelé, a déli tájakon kisebb eséllyel készülhetünk záporok, zivatarok kialakulására, melyek átmenetileg felfrissíthetik a levegőt. Heves zivatarok is várhatóak felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében. 

Kedden egy hidegfront érkezik feltámadó északnyugati széllel, többfelé további záporokkal, zivatarokkal. A front hatására felfrissül a levegő, mérséklődik a meleg, 22-27 fok valószínű.

Szerdán a szeles időben helyenként kialakulhatnak záporok. Tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, 20-26 fokot mérhetünk.

Csütörtökön folytatódik a kissé szeles idő, de csak néhol alakulhat ki jelentéktelen eső, gyenge zápor. Marad a mérsékelten meleg idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!