Belföld

2017.08.03. 06:22

Gyerek sodródott el gumimatraccal a Balatonon

Újabb vízirendészeti mentésekről kaptunk hírt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Kovács Erika

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra a minap érkezett bejelentés, miszerint a Balatonfenyves és Fonyód közötti vízterületen, a parttól mintegy 500 méterre egy gumimatracon sodródott el egy gyermek. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, majd a gyermeket a part-közeli, sekély vízbe vitték. Ezután a rendőrök ismét azt vették észre, hogy a vízből egy másik matracról is segítséget kérve integet valaki feléjük, aki elmondta az egyenruhásoknak, hogy az erős szél miatt nem tudott visszajutni a partra. A rendőrök őt is a szolgálati kisgéphajóba emelték és partra szállították.

Bőven van dolga a vízi rendőröknek a Balatonon
Fotó: rendőrség

A Fonyódliget előtti vízterületen, a parttól 500 méterre egy katamarán szenvedett árboctörést két személlyel a fedélzetén, emiatt a déli szélben a katamarán sodródott és irányíthatatlanná vált. A vízi rendőrök nekik is segítettek biztonságban kikötni.

A fonyódi vízi rendőrök figyeltek fel arra a két külföldi férfire, akik a parttól 1800 méterre egy gumicsónakból kértek segítséget. Ők elmondták, hogy az erősödő délnyugati szélben eltávolodtak a parttól és saját erejükből már képtelenek voltak visszajutni. Az egyenruhások ezért a gumicsónakkal együtt őket is a közeli strandra vitték.  A vízi rendőröktől a Siófok-Sóstó előtti vízterületen, a parttól mintegy 1000 méterre kért segítséget két személy, akik az erős szél miatt sodródtak el gumimatraccal a parttól. A fiatalok elmondták, hogy önerőből már képtelenek voltak visszaevezni a partra, ezért az egyenruhások a hajójukba emelték és strand előtti terültre vitték őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!