Belföld

2009.02.16. 03:29

Felemelő MKB-s győzelem

<b>Veszprém</b> - Hihetetlen lelkierőről tanúbizonyságot téve győzött két góllal vasárnap az elhunyt játékosát gyá- szoló veszprémi kézilabdacsapat a spanyol Ademar León elleni Bajnokok Ligája-csatában.

Horváth Gábor

Történetének talán legnehezebb mérkőzésére készült az MKB Veszprém KC vasárnap. A csapat egy héttel a fontos BL-rangadó előtt elveszítette három játékosát: a román beállóst, Marian Cozmát meggyilkolták, Ivan Pesic és Zarko Sesum pedig súlyosan megsebesült a kézilabdázókat ért támadásban.

A pénteken barátjuk romániai temetésére utazó veszprémiek a megszokottnál jóval kevesebbet tudtak edzeni a legrangosabb nemzetközi kupasorozat legjobb 16 csapata között rendezett találkozóra. Senki nem tudta pontosan, hogy vasárnap milyen lelki és fizikai állapotban lesz a csapat.

A rangadót soha nem látott készülődés előzte meg: a szurkolók kora délután csendes gyászmenetet szerveztek, amelyen több ezren gyászolták az elhunyt spor- tolót. 

A fekete pólókat közvetlenül a kezdő sípszó előtt vette le az aréna közönsége, amely hihetetlen hangulatot varázsolt a sportcsarnokba. A mérkőzés óriási harcot hozott, de a veszprémi csapat rendkívüli tartása és küzdőképessége előtt végül kénytelen volt meghajolni (28:26) a spanyol ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!