Berhida

2013.10.18. 08:01

A világ ízei

A világ minden tájáról származó, egzotikus fűszerekkel ízesített szószokat és lekvárokat kínált a napokban tartott, Mindig csatni az asztalra! névre keresztelt rendezvényén a Berhidai Kertbarát Kör.

Szabó Péter Dániel

A több évtizedes múlttal bíró, jelenleg 55 tagot számláló civil szervezet egyébként is rendszeresen tart kóstolókat, ám ezúttal a berhidai kultúrházban olyan különleges ízesítésű lekvárokkal és szószokkal ismerkedhettek meg a látogatók, mint a chilis-csokoládés szilvalekvár, a vaníliával ízesített rebarbara-banán lekvár vagy épp a kávés cseresznyelekvár. Az édes ízek iránt kevésbé rajongó látogatók sem maradtak hoppon, a polenta és a sós palacsinta mellé csípős mexikói szószt, valamint római köménnyel, kardamonnal, gyömbérrel vagy épp curryvel ízesített csatnikat kínáltak a kertbarát kör lelkes tagjai.

 

Radics Jánosné kínálja az ízletes csatnikat és lekvárokat Harkai Tamásnak és Adorján Józsefnének a berhidai kultúrházban (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!