Borosta

2010.09.01. 13:09

Segítőkész oroszlánok

Férfiak, akik - mert megtehetik - másokon önzetlenül segítenek. Egy hely, ahova tartoznak: a Veszprémi Lions Club. Kik ők, miért tartanak össze és mit akarnak?

Barták Péter

Leitold László elnök hangsúlyozza, nehogy egy öreguras, fancsali társaságot képzeljünk el. Klubszerű találkozóikon állandó elem az ugratás, vicc- és történetmesélés. Szeretnek jókat enni, inni, kirándulni, beszélgetni. Az idei éves programjaik között például a gyárlátogatástól a vitorlázáson keresztül a borkóstolásig sok minden szerepel.

- Társaságunk szoros magja az elmúlt évtizedben nagyon összekovácsolódott már. Amellett, hogy időnként összejárunk és jól érezzük magunkat együtt, a Lions hitvallása: a vakok és más rászoruló rétegek segítése is összetart bennünket - mondja.

Az elmúlt években összességében több millió forintos adománnyal segítették például a cunami áldozatait, a Veszprém megyei vakokat és gyengén látókat és a nagycsaládosok szervezetét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!