Borosta

2010.10.21. 16:12

Kétmilliárd Bluetooth lehet 2013-ra

Nem áldozott le a Bluetooth-ok csillaga. Sőt a piackutatások szerint a számuk 2013-ra elérheti a kétmilliárdot is.

Bajdó Bettina

Egy piackutatással foglalkozó cég a Bluetooth-technológia jövőjének nézett utána, és meglehetősen kedvező képest festett le. A rövid hatótávolságú, vezeték nélküli kommunikáció területén a Bluetooth jelenleg is dominánsnak számít, és a jövőben még nagyobb szerephez juthat.

Bár 2009-es statisztikák nem ezt a jövőképet festették le: akkor az eladott Bluetooth-os eszközök száma visszaesett. A gazdasági válság enyhülése után azonban folyamatosan nőttek az eladások. A piackutató szerint az eladott, Bluetooth-technológiát alkalmazó eszközök száma 2013-ra elérheti akár a kétmilliárdot is. Természetesen az interfész főleg a mobiltelefonoknál használatos, de a hordozható médialejátszók, illetve az egyéb PC-s komponensek területén is növekedésre lehet számítani.

A kétkerekű, továbbá gépkocsinak nem minősülő háromkerekű jármű vezetője menet közben  ideértve a forgalmi okból történő megállást is  kézben tartott mobilt nem használhat. A rendőrök is azt ajánlják, hogy vezetés közben kihangosítót vagy Bluetooth-t használjunk. Nem csak azért, hogy elkerüljük a büntetést, hanem azért is, hogy vezetés közben ne vonja el semmi a figyelmünket.

Címkék#Bluetooth

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!