Borosta

2010.12.05. 16:35

Megállíthatatlan az X-men hőse, Farkas

Az X-men kezdetek: Farkas (X-men origins: Wolverine the game) lehengerlő, egyben remek szórakozást nyújtó számítógépes akciójáték.

Vastag Nándor

A filmipar sorra dolgozza fel a képregényhősök történeteit, így nem kerülhette el a sorsát az X-men univerzum egyik, ha nem a legkedveltebb karaktere sem, akit az újságban még Rozsomáknak hívnak. A filmekre építve aztán elkészültek a konzolos, valamint a számítógépes játékverziók is, ám kiemelkedő alkotásra hosszú időt kellett várni.

Az X-men kezdetek: Farkas azonban megtörte a jeget. A történet ha nem is pontosan, de követi a film cselekményét. A főhős, Logan a jelenben, valamint a három évvel ezelőtti Afrikában hatja végre akcióit, a két idősík folyamatosan váltakozik. A környezet hangulatos, a grafikai megvalósítást nem érheti kritika, de a lényeg az akciókon van, és abból bizony kapunk dögivel. Farkassal szó szerint apríthatjuk az ellent: egy jól sikerült ütés után repkednek a karok, a lábak, a lefejezés is működik, szóval brutalitás van benne bőven. Az igazán nagy összecsapások közben főhősünk is sérül, és ahogy az életereje csökken, úgy egyre több látszódik az adamantium csontvázból. Igen látványos a "félterminátorral" kaszabolni az utunkba kerülőket, de azért mégis inkább érdemes kicsit megállni, mert a Farkas öngyógyító képességének köszönhetően gyorsan megy a regenerálódás. A harcokkal pontok gyűjthetők, így karakterünk szinteket lépve fejlődik, s közben különleges képességekre is szert tehetünk. Az ellenfelek változatosak: sima katonák, kommandósok, robotok, szamurájok, "szuper" lények - kicsitől az óriásig  tesznek kísérletet megállításunkra. Találkozunk a filmben látott főellenségekkel is, mint Victor Creed, Gambit és Deadpool.

Negatívumként talán azt lehet mondani, hogy kicsit rövid, az öt küldetés lejátszása nem vesz túl sok időt igénybe. Fejtörő, nehezen megoldható feladat nincs benne, de mint már korábban említettem, itt az akció a lényeg, így az egér jobb- és balgombját veszettül püfölhetjük. Az irányíthatóságra sem lehet panaszunk, talán két helyen ért váratlanul a kamera jobbra-balra ugrálása.

Összességében egy nagyon élvezetes, látványos, akciódús játék született. Megéri belevágni, Farkas kalandjain garantáltan jól szórakozhatunk.Vn-archívFarkassal szó szerint apríthatjuk az ellent: repkednek a karokAz ellenfelek változatosak: sima katonák, robotok,  kommandósok
és  szuper lények

Címkék#X-men

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!