Borosta

2010.12.17. 08:58

Mire jó a sör?

Veszprém - Talán még a sörimádók közül sem tudja mindenki, hogy mi mindenre használható a vízből, malátából, komlóból, illetve élesztőből készült itóka.

Glogovcsan Nikola

A sör gyártása és fogyasztása szinte egyidős az emberiséggel, népszerűsége pedig nem csak a férfiak, a nők körében is folyamatosan növekszik. A sör jótékony hatással van az immunrendszer működésére, sok ásványi anyagot, vitamint, antioxidánst tartalmaz, és a vesekövet is kihajtja. Ezen felül különleges az íze, s nem utolsósorban a jókedv fokozására is tökéletes. Azonban a sör a sültek készítésekor is jól jön, a hús alá öntve ugyanis sokkal omlósabb és ízletesebb lesz az étel.

A kertészek a növények ápolásához szintén használják a csodanedüt, állítólag még a fű is gyorsabban növekszik. Amennyiben a ház körül kártékony rágcsálók jelennek meg, akkor is bátran nyúljunk a sörhöz. A sörrel átitatott kenyér rendkívüli módon vonzza a rágcsálókat. Végezetül, ha az álmok világában is sört fogyasztunk akkor jobb óvatosnak lenni, mivel azt jelenti, hogy fizikai sérülést szenvedhetünk. Igaz, ehhez az is elég, ha éber állapotban iszunk a kelleténél többet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!